Retete
RETETA | Cartofi umpluți cu brânză
Ingrediente:
8 cartofi medii
Umplutura: 150 gr branza telemea, 1 ou, 50 gr muschi de porc (3 felii), 1 ceapa , 3 linguri ulei, sare si piper dupa gust.
Decor : patrunjel verde.
Mod de preparare:
- Cartofii se spala si se curata cu un burete aspru. Se inteapa usor, cu o furculita de jur imprejur , se ung cu ulei si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptor la 200 C pentru 50-60 min , sunt gata cand furculita intra usor. Se lasa sa se racoreasca cateva momente apoi taiem cu grija capacele. Se scobesc de miez, cu grija , lasand putin miez pe coaja. Miezul se pune intr-un vas si se paseaza.
- Intr-o tigaie se pune restul de ulei la incins , se adauga muschiul taiat cubulete si se lasa cca 2 min sa se prajesca. Se scoate in vasul cu miez de cartofi iar in uleiul ramas se adauga ceapa taiata marunt. Se lasa sa se prajeasca pana devine usor aurie. Se lasa sa se racoreasca 1-2 min apoi se pune peste cartofi. Se adauga 1 ou , sare si piper dupa gust si branza telemea rasa. Se amesteca bine pana formam o compozitie omogena.
- Se umplu cartofii scobiti cu compozitia formata , se pun din nou in tava si se dau la cuptor pentru 15 min- 160 C si pentru 5 min cuptorul pe grill , pentru a se rumeni usor.
Se servesc cartofii calzi cu sos de iaurt si patrunjel taiat marunt.
Pofta Buna!
Sursa: bucataria-romaneasca.ro