Retete

RETETA | Cartofi umpluți cu brânză

Ingrediente:

8 cartofi medii

Umplutura: 150 gr branza telemea, 1 ou, 50 gr muschi de porc (3 felii), 1 ceapa , 3 linguri ulei, sare si piper dupa gust.

Decor : patrunjel verde.

Mod de preparare:

  1. Cartofii se spala si se curata cu un burete aspru. Se inteapa usor, cu o furculita de jur imprejur , se ung cu ulei si se pun intr-o tava  tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptor la 200 C pentru 50-60 min , sunt gata cand furculita intra usor. Se lasa sa se racoreasca cateva momente apoi taiem cu grija  capacele. Se scobesc de miez, cu grija , lasand  putin miez pe coaja. Miezul se pune intr-un vas si se paseaza.
  2. Intr-o tigaie  se pune restul de ulei  la incins , se adauga muschiul taiat cubulete si se lasa cca 2 min sa se prajesca. Se scoate in vasul cu  miez de cartofi  iar in uleiul ramas se adauga ceapa taiata marunt. Se lasa sa se prajeasca  pana devine usor aurie. Se lasa sa se racoreasca 1-2 min apoi se pune peste  cartofi. Se adauga 1 ou , sare si piper dupa gust si branza telemea rasa. Se amesteca bine pana formam o compozitie omogena.
  3. Se umplu cartofii scobiti  cu compozitia formata , se pun din nou in tava si se dau la cuptor pentru 15 min- 160 C si pentru 5 min cuptorul pe grill , pentru a se rumeni usor.

Se servesc cartofii calzi  cu sos de iaurt si patrunjel taiat marunt.

Pofta Buna!

Sursa: bucataria-romaneasca.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page