Retete
RETETA | Cartofi gratinați cu usturoi și ciuperci
Ingrediente:
- 2 kg cartofi
- 500g ciuperci
- 2 foi dafin
- 70g branza Gruiyere
- 380ml lapte
- 380ml smantana dulce
- 1 lingura mustar Dijon
- 3 catei usturoi
- Ulei
- Unt
- Patrunjel
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 160 de grade/4.
Se fierb cartofii in coaja in apa sarata, apoi ii scurgeti bine, ii curatati si ii feliati.
Se incing 2 linguri de ulei intr-o tigaie, apoi se adauga ciupercile feliate impreuna cu doua foi de dafin.
Se tin cateva minute la foc mare pana se evapora tot lichidul, amestecand din cand in cand pentru a nu se lipi.
Se asaza cartofii si ciupercile intr-un vas termorezistent uns cu unt in prealabil.
Deasupra se presara branza rasa. Intr-o cana se amesteca laptele cu smantana, mustarul, usturoiul tocat marunt si patrunjelul.
Se asezoneaza apoi se toarna peste branza.
Se da la cuptor pentru 30-40 minute pana se rumeneste.
Sursa: gustos.ro