Retete

RETETA | Cartofi gratinați cu ciuperci

Ingrediente:

  • 5 cartofi medii
  • 250 g ciuperci
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 350 ml smântână de gătit
  • 1 linguriță cimbru
  • 300 g cașcaval ras
  • 60 g parmezan
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la temperatură mare.

Pune cartofii la fiert 10-15 minute. După acest timp, taie-i felii rotunde și pune-i într-un vas.

Sotează ceapa până devine translucidă. Adaugă ciupercile tăiate felii.

Într-un alt vas, la foc mic (nu lăsa să fiarbă), combină smântâna, cimbrul și usturoiul tăiat mărunt. Toarnă peste cartofi, amestecă până îi acoperi de sos.

Pune o treime din cartofi într-o tavă care nu lipește. Apoi o treime din ciuperci pe deasupra. Repetă pașii până termini ingredientele. Presară cașcavalul ras și parmezanul peste.

Dă la cuptor pentru 30 de minute și lasă la răcit 5 minute înainte de servire.

Sursa: retete.unica.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page