RETETA | Cartofi franțuzești
Ingrediente:
- 100g unt
- 1 kg cartofi
- 150 ml lapte
- 8 oua
- 200g smantana
- 200g cascaval
- 200g parmezan
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare:
Pune cartofii la fiert, in coaja. Dupa ce s-au fiert lasa-i sa se raceasca. Curata-i si taie-i felii. Asezoneaza-i cu sare dupa gust.
Intr-un bol bate doua oua crude, adauga laptele, smantana si asezoneaza dupa gust cu sare, piper si nucsoara. Restul de 6 oua fierbe-le tari.
Unge un vas de yena cu unt, apoi asaza un strat de cartofi, un strat de felii de oua, jumatate din cantitatea de cascaval, apoi continua cu inca un strat de cartofi, restul de oua, cascavalul ramas iar la final ultimul strat de cartofi. Toarna apoi amestecul de lapte cu ou si presara deasupra parmezanul ras. Taie untul felii si asaza-l peste parmezan.
Coace totul tinp de 20-30 de minute sau pana cand compozitia se rumeneste.
Serveste cartofii calzi, alaturi de o lingura de smantana proaspata. Cartofii pot fi serviti si in loc de garnitura alaturi de o friptura.
Sursa: retete.acasa.ro