RETETA | Cartofi frantuzesti
Cartofii frantuzesti sunt o mancare ideala pentru o masa in familie. Se prepara usor si sunt deliciosi.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi albi
- 250 g sunca afumata
- 3 oua fierte
- 3 castraveciori murati
- 100 ml smantana grasa
- 100 ml lapte
- 100 g branza rasa
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 2 oua
- unt
- pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Mai intai, spala foarte bine cartofii. Fierbe cartofii, cu tot cu coaja, in apa cu putina sare. Cand s-au fiert curata-i de coaja si taie-i felii. Taie sunca afumata cubulete, ouale fierte si castraveciorii.
Caleste ceapa in putin ulei, pana cand capata o nuanta aurie, apoi adauga sunca si lasa-le sa se rumeneasca 2 minute.
Unge o tava cu unt si presara pe ea putin pesmet. Asaza in tava un strat de cartofi, unul de ou, sunca, ceapa si castraveciorii bine scursi, apoi inca un strat de cartofi.
Bate laptele cu smantana, adauga ouale ramase, branza, sare si piper dupa gust. Toarna aceasta compozitie in tava si pune-o la cuptor aproximativ 20 de minute.
Cartofii frantuzesti de servesc calzi, cu salata verde.
Sursa: www.retete.acasa.ro