Retete

RETETA | Cartofi delicioși cu unt

Ingrediente:

8 cartofi albi, de dimensiuni egale
8 linguri unt, topit
10 caţei de usturoi
cateva fire de rozmarin proaspat
1 fir ceapa verde
100 g cascaval
2 linguri de patrunjel proaspat
sare
piper

Mod de preparare:
Spala bine cartofii si taie-i felii subtiri insa foar pana la 5-8 mimimetri de baza. La final trebuie sa obtii un acordeon.

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Adauga cartofii taiati astfel intr-o tava cu hartie de copt.

Unge fiecare cartof, foarte bine, cu unt topit, apoi asezoneaza-i cu sare si piper dupa gust. Presara deasupra rozmarinul tocat marunt si coace cartofii tim de 30-40 de minute sau pana cand sunt bine patrunsi si devin maronii.

Cand sunt gata, scoate-i din cuptor si presara deasupra cascaval ras, ceapa tocata si patrunjelul.

Serveste cartofii alaturi de cu unt la cuptor fierbinti, alaturi de o lingura de smantana sau ca garnitura alaturi de alte preparate.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page