Retete
RETETA | Cartofi cu sos de ciuperci
Ingrediente:
Piure
- 5 cartofi
- 1 lingura margarina
- 2 cuburi branza topita
- sare
- piper
Sos de ciuperci
- 1 ceapa
- 50 g unt
- 1 legatura leurda
- 300 g ciuperci
- sare
- piper
- cimbru
- 1 lingura pasta de tomate
- 1 ceasca apa
- cascaval
Curatam cartofi, ii spalam, ii taiem cuburi si ii fierbem in apa cu sare.
Ii scurgem putin de apa, ii pisam dupa care adaugam sare, piper, margarina, branza si amestecam bine.
Topim untul si adaugam ceapa tocata,lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam leurda si mai lasam sa se caleasca putin, adaugam ciupercile tocate, sare, piper, cimbru, pasta de tomate, apa si amestecam, lasam sa se caleasca putin.
Intr-o tava care am uns-o cu unt adaugam sosul si deasupra cu o lingura adaugam piureul, adaugam cascaval ras deasupra si 2 frunze de leurda tocate.
Dam la cuptorul incalzit cca 15 min.
Sursa: bucataras.ro