RETETA | Cartofi cu smântână la cuptor
Ingrediente:
- 8 cartofi de mărime medie
- 8 ouă
- 1 ceapă roşie
- 2 bucăţi cârnaţi de casă(400 g)
- 300 ml smântână
- 4-5 castraveţi muraţi
- sare, piper după gust
- delikat după gust
- 100 ml ulei
Se fierb oăle şi se curăţă de coajă.
Se prăjeşte cârnatul tăiat rondele în ulei.
Se taie ceapa julien şi se amestecă cu puţină sare, se lasă la o parte şi se taie castraveţii, ouăle şi cartofii rondele.
Într-un vas termorezistent se începe aranjarea ingredientelor astfel: primul strat este format din puţin cârnat cuun pic de ulei în care s-a prăjit, apoi se adaugă o parte din cartofii rondele, ceapa, oule, castraveţii şi iarăşi cartofi, se acoperă cu jumătate din cantitatea de smăntână.
Se condimentează cu sare, piper şi delikat după gust, apoi se repetă operaţiunea în aceiaşi ordine până se umple vasul.
Deasupra se toarnă restul de smântână, cârnat şi se condimentează din nou.
Se introduce vasul la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru aproximativ 35 de minute.
După ce s-a copt se scoate din cuptor şi se lasă la răcit.
Se serveşte cât este călduţ.
Poftă bună!
Sursa: bucataras.ro