Retete
RETETA | Cartofi cu ciuperci
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi
- 2 conserve de ciuperci taiate
- 2 cepe mici
- 1 legatura ceapa verde
- jumate de ardel rosu
- cascaval
- sare
- piper
- ulei
- o rosie
- catei de usturoi
Mod de preparare:
Se curata cartofi, se spala, se tau cubulete apoi se pun la prajit in uleiul incins.Iar intre timp, curatam ceapa, ardelul le taiem marunt si intr-o tigaie cu 2 lg de ulei le calim putin, apoi adaugam ciupercile si adaugam sare si piper amestecam bine si lasam pana sa se incalzeasca bine.
Cartofi dupa ce i-am prajit,ii scoatem pe un servetel ca sa absoarba uleiul apoi intr-o tava termorezistenta punem un strat de cartofi,un strat de cascaval dat prin razatoarea mare, apoi ciupercile,apoi cascaval, restul de cartofi,iarasi cascaval apoi taiem rondele usturoiul si-l punem peste compozitia din tava si ornam cu rosie si presaram patrunjel uscat.
Dam la cuptor, apoi putem servi.
Sursa: gustos.ro