Retete
RETETA | Cartofi cu cârnați la cuptor
Ingrediente:
6 cartofi mari, 1 ceapa alba, 4 linguri cu smantana 18%, 2 oua, 7 rosii cherry, 3 carnati semiafumati, sare si piper dupa gust, 100 gr cascaval, 3 fire patrunjel verde.
Mod de preparare:
- Carnatii se frig intr-o tigaie grill .
- Spalam legumele (ceapa, cartofii) , indepartam coaja si le spalam. Taiem cartofii in cuburi potrivite si ii fierbem cca 10 min.
- Intr-un vas ceramic punem cartofii , ceapa taiata felii si carnatii fripti taiati rondele.
- Smantana se amesteca energic cu ouale , sare si piper pana obtinem o compozitie omogena apoi o adaugam peste cartofi.
- Rosiile le taiem in doua parti si le asezam deasupra cartofilor.
- Introducem vasul la cuptor pentru 25 min – foc potrivit.
- Presaram cascavalul razuit si introducem la cuptor pentru 10 min.
- Se presara patrunjel verde taiat fin si se serveste.
Sursa: bucataria-romaneasca.ro