RETETA | Cartofi cu brânză şi şuncă
Ingrediente:
8 cartofi potriviţi
200 g unt
100 g telemea de oaie
150 g caşcaval
150 g şunculiţă afumată
1/2 lingurita verdeaţă uscată (rozmarin)
sare
piper
câteva fire de pătrunjel
Mod de preparare:
Cartofii se spală şi se pun în folie de aluminiu. Pune-i în tavă şi dă-i la copt cuptorul încins, aproximativ o oră.
Untul se pune într-un castron şi se freacă spumă. Se condimentează după gust cu sare şi pier şi se aromatizează cu verdeaţa uscată. Pune-l pe o folie din aluminiu şi mulează-l în formă de baton. Lasă-l apoi o oră, la rece, să se întărească.
Cartofii copţi se taie în două şi se presară cu telemea rasă, şunculiţă afumată tăiată felii şi caşcaval ras. Se pune apoi câte o bucată din untul aromat deasupra, să se topească încet. Se ornează cu pătrunjel.
Sursa: clickpoftabuna.ro