RETETA | Cartofi cu brânză la tavă
Ingrediente:
- 1 kilogram cartofi
- 2-3cepe verzi, tocate marunt
- 1 lingura unt, topit
- 200g crema de branza, cat mai grasa
- 1 cana iaurt grecesc
- 1/2 cana lapte
- 1 cana mozzarella, rasa
- 1 cana branza cheddar, rasa
- sare
- piper
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180oC si unge o tava cu unt.
Taie cartofii in jumatati sau sferturi (in functie de dimensiunile lor) si pune-i la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine fierti, scurge-le apa si lasa-i sa se raceasca pana can ii poti tine cu mana. Rade-i pe razatoarea mare.
Adauga-i intr-un bol incapator si amesteca-i bine cu untul topit, crema de branza, iaurtul grecesc si laptele. La final asezoneaza dupa gust cu sare si piper. Adaua apoi 1/2 cana de mozzarela si 1/2 cana de branza cheddar. Amesteca bine pana cand obtii o compozitie omogena si adauga totul in tava si presara despura ceapa tocata.
Intr-un vas separat amaesteca restul de branza cheddar cu mozzarella ramasa. Presara baranza deasupra cartofilor intr-un strat uniform.
Coace cartofii timp de 30 de minute sau pana cand branza se topeste complet si devine aurie, formand o crusta la suprafata.
Seveste cartofii cu branza la tava calzi.
Sursa: retete.acasa.ro
One Comment