Retete
RETETA | Cartofi cu brânză de oaie
Ingrediente:
1 kg cartofi ,
200 gr branza de oaie ,
2 oua,
4 linguri smantana,
100 gr cascaval,
20 gr unt ( pentru uns formele) ,
sare si piper dupa gust,
5 fire patrunjel.
Mod de preparare:
- Cartofii se curata, se spala si se fierb in apa cu sare.
- Dupa fierbere ii taiem felii potrivit de subtiri.
- Intr-un bol omogenizam ouale cu sare , piper si smantana. Branza se marunteste.
- Se ung cu unt formele de copt (11.3×15.7cm), se aseaza un rand de cartofi apoi se presara branza .
- Vom avea 2 straturi branza , 3 straturi cartofi.
- Deasupra se adauga compozitia de smantana si se presara cascaval.
- Se dau la cuptor timp de 20-25 min, foc mediu.
Se servesc calzi, presarati cu patrunjel taiat marunt.
Pofta Buna!
Sursa: bucataria-romaneasca.ro