Retete
RETETA | Cartofi cu bacon la tigaie
Ingrediente:
- 700 g cartofi noi potriviţi
- 200 g bacon
- 1 ceapă
- 2 căţei de usturoi
- 4 linguri ulei
- cimbru
- rozmarin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, se spală, se taie felii potrivite şi se prăjesc într-o tigaie, stropiţi cu 2-3 linguri de ulei. În altă tigaie se încinge o lingură de ulei, se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte până se înmoaie. Se adaugă baconul tăiat cubuleţe şi se continuă călirea până când baconul devine crocant. Se toarnă baconul rumenit peste cartofii prăjiţi, se condimentează cu cimbru, rozmarin, sare şi piper, după gust, şi se lasă pe foc încă 1-2 minute. Se presară usturoiul tocat şi serveşti cartfoii cu bacon la tigaie imediat.
Sursa: clickpoftabuna.ro