RETETA | Cartofi copti de doua ori, cu bacon si ceapa verde
Ingrediente:
- 2 cartofi mari;
- putina frisca;
- 1/2 cana de smantana;
- 2 linguri de unt;
- putina sare;
- putin piper;
- 4 felii de bacon;
- branza Cedar, razuita;
- sare mare;
- ceapa verde, taiata marunt.
Mod de preparare:
Dupa ce ai condimentat cartofii cu sare si piper, lasa-i la copt, pentru prima oara, timp de 30 de minute. Inteapa-i cu o furculita si coace-i inca o jumatate de ora, dupa care taie-i pe jumatate. Scoate miezul celor patru jumatati obtinute.
Combina miezul de cartofi cu untul, frisca, smantana, sarea si piperul la viteza mica a unui mixer. Umple cele patru jumatati cu aceasta compozitie si asezoneaza-le cu branza rasa si baconul taiat cubulete si prajit intr-o tigaie in prealabil. Mai da o data cartofii la cuptor timp de 15 minute. La final, presara ceapa verde.
Serveste cartofii copti de doua ori, cu bacon si ceapa verde alaturi de o salata gustoasa de rosii.
Sursa: www.retete.acasa.ro