Retete

RETETA | Cartofi copți

Ingrediente:
1 kg de cartofi
4 linguri ulei de masline de calitate
40 ml supa de pui
1 lingurita oregano
o jumatate de lingurita de sare
un praf de sare grunjoasa
o jumatate de lingurita boia dulce
3 catei de usturoi curatati si maruntiti
2 lamai
piper dupa gust
patrunjel verde, tocat

Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Rade coaja de la lamai si stoarce-le zeama. Aduga atat zeama cat si coaja intr-un castron impreuna cu uleiul, sarea, piperul, boiaua, oregano si usturoiul si amesteca bine. Incorporeaza apoi supa de pui si amesteca pana la omogenizare.

Curata cartofii de coaja si taie-i cubulete. Amesteca bine cartofii cu sosul obtinut si adauga-i in tava. Presara deasupra sare grunjoasa, boia si patrunjel.

Coace cartofii timp de 30 de minute. Scoate tava, intoarce cartofi pe partea cealalta si mai coace-i timp de 20 de minute, sau pana se patrund bine.

Serveste cartofii calzi, alaturi de o friptura si/sau o salata de sezon.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page