RETETA | Cartofi carbonara
Ingrediente:
1kg cartofi
150g carne de curcan
1 ceapă mică
300 ml smântână pentru gătit
100 g de parmezan
1 ou
sare și piper
pătrunjel tocat (opțional, pentru decorat)
2-3 felii de bacon
unt
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. Unge o tavă cu unt.
Se pun cartofii la fiert în apă fierbinte cu sare, după cum dorești: curățați, tăiați rondele, cubulețe sau chiar întregi. Se las[ 10-15 minute la fiert, în funcție de grosime. ATENȚIE: nu trebuie să îi lași să se facă până la capăt.
Amestecă smântâna cu oul, parmezanul și asezonează cu sare și piper. Taie ceapa julien, pune-o la prăjit în unt și după ce devine ușor aurie și sticloasă pune curcanul tăiat cubulețe. Se lasă la călit puțin, cam până începe să se simtă aroma cărnii fripte de curcan. Separat, dacă vrei, pune la projit niște bacon tăiat mărunt.
Sursa: www.libertatea.ro