RETETA | Carne de vită la grătar
Ingrediente:
Carne de vită după preferinţă- poţi folosi orice parte
1 linguriţă sare
1 linguriţă piper
1/2 linguriţă piper alb
ulei
3 linguri de unt
2 căţei de usturoi
Mod de preparare:
După ce ai lăsat carnea să se odihnească la temperatura camerei, amestecă condimentele şi acoperă carnea cu ele. Amestecă untul cu usturoiul mărunţit. Pune o tigaie pe foc şi aşează carnea pe tigaie. Las-o să se gătească pentru 2-3 minute şi întoarce-o pee fiecare parte, dacă bucata de carne este mai groasă, las-o să se prăjească şi pe margini. Bagă carnea la cuptor după ce s-a rumenit puţin. Las-o cam 5 minute dacă nu este foarte groasă. Pune peste fiecare bucată de carne un pic din amestecul de unt şi usturoi, după ce le-ai scos de la cuptor. Trebuie să laşi carnea să stea la odihnit pentru măcar 10 minute. Serveşte-o cu o salată.
O altă variantă este să găteşti carnea de vită doar în tigaie. După ce se prăjeşte bine pe toate părţile, adaugă untul, usturoiul şi o legtură de rozmarin şi mai găteşte pentru 10 minute, stropind carnea cu untul încins. Las-o la odihnit şi serveşte-o.