RETETA | Carne de curcan picanta cu cartofi
Carnea de curcan picanta cu cartofi este o mancarica delicioasa, ideala pentru cinele in familie. Se prepara repede si este foarte satioasa.
Ingrediente:
- 30 ml ulei
- 500 grame carne de curcan tocat
- 1 ceapa tocata
- 2 catei de usturoi
- 1 ardei iute tocat
- 10 grame ghimbir ras
- 100 ml apa
- 5 grame chimion
- 5 grame turmeric
- 5 grame coriandru macinat
- 3 cartofi taiati in cuburi mari
- 3 rosii tocate
- 200 grame mazare
- 100 grame patrunjel
- sare
- piper.
Mod de preparare
Incinge uleiul intr-o tigaie si adauga carnea tocata. Lasa pe foc pana cand isi schimba culoarea. Adauga ceapa si ardeiul iute. Asezoneaza cu sare. Adauga ghimbirul si usutroiul, amesteca si lasa pe foc 2 – 3 minute.
Adauga si condimentele, apa si cartofii. Amesteca si acopera cu un capac. Lasa pe foc timp de 20 de minute.
Cand cartofii sunt moi, adauga rosiile si mazarea, amesteca si mai lasa pe foc cateva minute.
Inainte de a servi aduga si patrunjelul tocat.
Carnea de curcan picanta cu cartofi se serveste ca atare. Mai poti servi si cu paine.
Sursa: www.retete.acasa.ro