Retete

RETETA | Cârnaţi în aluat

Ingrediente:

4 ouă
500 g cârnaţi
300 g făină
500 ml lapte
1 lingură ulei
sare
1 praf de copt
câteva crenguţe de rozmarin
puţin unt

Mod de preparare:

Separi albuşurile de gălbenuşuri. Mixezi albuşurile bine cu puţină sare. Baţi laptele cu gălbenuşurile. Torni făina în ploaie şi baţi în continuare. Adaugi praful de copt, uleiul, apoi albuşurile bătute. Aluatul obținut trebuie să fie puțin mai gros decât cel de clătite.

Tai cârnăciorii în bucăţi mici şi îi crestezi la capete. Ungi o tavă cu puţin unt şi încingi cuptorul.

Bagi tava unsă la cuptor şi pui cârnăciorii în ea. Laşi la foc mic câteva minute.

Torni aluatul obţinut peste cârnaţi, pui câteva crenguţe de rozmarin şi bagi iar la cuptor. Laşi până când aluatul devine arămiu pe margini.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page