Retete

RETETA | Cârnaţi de casă

Ingrediente:

1,5 kg carne de porc (din zona gâtului)
500 g carne (de la pulpele din faţă)
500 g slănină
1-2 căpăţâni de usturoi
250 ml supă de carne sau apă
sare
piper
coriandru măcinat
ienibahar
maţe de porc

Mod de preparare:

Toci carnea de porc şi o pui într-un vas încăpător. O condimentezi cu sare, piper, coriandru şi ienibahar, după gust. Pisezi usturoiul. Iei 250 ml din zeama în care fierbe capul porcului pentru prepararea tobei (sau foloseşti apă fierbinte). Pui usturoiul într-un vas, torni supa sau apa fierbinte, amesteci bine, apoi acoperi şi laşi câteva minute ca să îşi lase aroma. Strecori lichidul cald şi torni, puţin câte puţin, peste carnea tocată. Frămânţi compoziţia de cârnaţi cu mâinile, la fel ca pe un aluat.

Speli maţele de porc, le razi cu lama întoarsă a unui cuţit, le speli din nou cât mai bine şi le laşi în apă rece. Pregăteşti maşina de tocat cu accesoriile necesare şi umpli maţele cu carnea condimentată şi usturoiată. Când sunt gata, îi agăţi afară, pe o bară de lemn, să se usuce complet. Dacă vrei, îi pui în afumătoare sau îi serveşti, ca atare, fripţi sau prăjiţi.

Sursa: clickpoftabuna.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page