RETETA | Caramele din cidru
Ingrediente:
- 800 ml cidru;
- 230 g zahar;
- 130 g zahar brun;
- 130 g unt, fara sare;
- 2 lingurite sare de mare;
- 1/2 lingurita scortisoara;
- 80 g smantana.
Mod de preparare:
Fierbe cidrul la foc mare, timp de 30-40 de minute, pana ce devine un sirop cu o consistenta groasa. Tapeteaza o tava de copt cu hartie si amesteca intr-un bol sarea cu scortisoara. In siropul obtinut adauga untul, cele doua tipuri de zahar si smantana. Pune din nou oala la fiert, de data aceasta la foc mediu, si las-o 5 minute.
Opreste focul si adauga mixtura de sare, amestecand de cateva ori cu o lingura de lemn. Toarna caramelul in tava de copt si lasa-l la racit, la temperatura camerei, timp de 2 ore. Ridica compozitia cu ajutorul hartiei si transfer-o pe un tocator. Taie bucati mici de caramele cu ajutorul unui cutit uns cu ulei.
Serveste caramelele din cidru alaturi de un pahar de suc natural de fructe.
Sursa: www.retete.acasa.ro