Retete

RETETA | Calamar pane cu sos picant

Ca­lamarul are foarte multe proprietati nutritive sanatoase, extrem de utile pentru buna functionare a or­ga­nismului. Contne vitamine solubile (A, E si K) si este sarac in grasimi nocive.

Ingrediente:

  • 200 gr calamar (decongelat)
  • 200 gr pesmet
  • 50 gr faina
  • 2 oua
  • 1 ardei iute
  • 1 catel usturoi
  • 150 gr sos de rosii
  • Salata verde
  • Sare, piper, ulei de masline si patrunjel.

Mod de preparare:
Calamarul se da prin faina, ou si pesmet dupa care se prajeste intr -o tigaie cu ulei incins. Se tine pe foc intre 5 si 7 minute. Se orneaza farsufuria cu salata verde, se ia calamarul de pe foc si se pune in farfurie;
Intr-o tigaie incinsa se adauga usturoiul, ardeiul iute, sosul de rosii, sarea si piperul;
Peste sos se presara  putin patrunjel;
Cand acesta este gata, se toarna peste calamarul pane .
Preparatul se orneaza cu marar si se serveste cald .

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page