RETETA | Bulgari de zapada umpluti cu ciocolata si caramel
Ingrediente:
- 250 g zahar pudra;
- 1 lingurita extract natural de vanilie;
- 220 g unt, la temperatura camerei;
- putina sare;
- 300 g faina;
- 60 g cacao;
- 20 de bomboane de ciocolata cu caramel;
- 160 g nuci, pisate.
Mod de preparare:
Tapeteaza o tava de copt cu hartie si amesteca untul impreuna cu 120 g de zahar pudra, extractul de vanilie si pudra de cacao pana ce obtii o compozitie pufoasa. Adauga faina si putina sare si continua sa amesteci cu mixerul pana ce aluatul capata forma. Adauga nucile si apoi da-i forma de prajituri cu o lingura.
Aplatizeaza cu mainile fiecare bucatica si asaza pe mijlocul ei cate o bomboana de ciocolata si caramel. Apoi acoper-o cu alta bucata de aluat si da-i forma finala de bulgare.
Timp de 10 minute, da tava la cuptorul incins la 170 de grade Celsius. In acest timp, toarna restul de zahar pudra intr-un vas si apoi da prajiturile prin el.
Serveste bulgarii de zapada umpluti cu ciocolata si caramel alaturi de un pahar de lapte.
Sursa: www.retete.acasa.ro