RETETA | Bulete de cascaval cu cartofi in crusta de malai
Vrei sa prepari un aperitiv spectaculos, care sa incite rapid papilele gustative ale invitatilor tai? Atunci iti propunem niste delicioase bulete de cascaval cu cartofi in crusta de malai, care se pregatesc usor.
Ingrediente:
- 400 g cartofi
- 80 g Emmentaler
- 100 g malai
- 2 oua
- 20 g alune
- 200 ml ulei de arahide
- 1 legatura de patrunjel
- 1 ceapa verde
- sare si piper
Mod de preparare:
Mai intai spala cartofii si pune-i la fiert in coaja. Dupa ce s-au fiert decojeste-i si paseaza-i.
Taie Emmentalerul bucatele micute si adauga-l peste cartofi. Apoi pune in aceasta compozitie si alunele tocate marunt, malaiul si ouale. Amesteca-le bine si adauga si patrunjelul taiat marunt, ceapa verde si asezoneaza compozitia cu sare si piper dupa gust.
Formeaza apoi buletele si trece-le prin ulei de arahide si da-le apoi prin malai, apoi prajeste-le in ulei incins aproximativ 3-4 minute.
Buletele de cascaval cu cartofi in crusta de malai se servesc calde, simple sau cu un sos de rosii picant.
Sursa: www.retete.acasa.ro