Retete

RETETA | Budincă-negresă de ciocolată – VIDEO

Starea de relaxare si rasfat asociata weekendului merita completata cu un desert homemade delicios, care sa te incarce de energie si sa iti redea instantaneu pofta de viata. Am cotrobait in “caietul cu retete” al celebrului bucatar american Ina Garten si am descoperit o reteta hibrid spectaculoasa, care imbina gustul savuros al negresei cu textura fina a sufleului extravagant. Invata sa prepari rapid si fara greseala o budinca-negresa innobilata cu inghetata de vanilie!

Ingrediente:

  • 200 g unt nesarat
  • 4 oua mari
  • 250 g zahar
  • 75 g pudra de cacao de calitate
  • 60 g ceasca faina
  • seminte de la o pastaie de vanilie
  • 1 lingura de lichior de zmeura
  • inghetata de vanilie

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 163 grade Celsius. Topeste untul intr-un vas. Bate bine ouale cu zaharul cu mixerul, intr-un vas. Asezoneaza amestecul cu seminte de vanilie si lichior de zmeura. Separat, cerne faina si pudra de cacao intr-un bol, apoi incorporeaza-le in ingredientele lichide. La sfarsit, incorporeaza treptat untul topit si amesteca bine.

Toarna compozitia intr-o forma metalica rotunda, tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt in prealabil. Pune pe foc o oala mai mare cu apa, umpluta pana la jumatate, apoi introdu tava in ea, pentru ca budinca sa se preparare incet, la bain-marie. Las-o pe foc cam o ora. Verifica daca este gata, introducand o scobitoare la o distanta de 5 cm de margine. Daca iese curata, este gata. Nu te ingrijora daca mijlocul este mai cremos sau moale. Prajitura este o combinatie intre budinca si negresa si trebuie sa aiba o textura mai cremoasa.

Serveste budinca-negresa cu inghetata de vanilie.

Sursa: http://retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page