RETETA | Budincă-negresă de ciocolată – VIDEO
Ingrediente:
- 200 g unt nesarat
- 4 oua mari
- 250 g zahar
- 75 g pudra de cacao de calitate
- 60 g ceasca faina
- seminte de la o pastaie de vanilie
- 1 lingura de lichior de zmeura
- inghetata de vanilie
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 163 grade Celsius. Topeste untul intr-un vas. Bate bine ouale cu zaharul cu mixerul, intr-un vas. Asezoneaza amestecul cu seminte de vanilie si lichior de zmeura. Separat, cerne faina si pudra de cacao intr-un bol, apoi incorporeaza-le in ingredientele lichide. La sfarsit, incorporeaza treptat untul topit si amesteca bine.
Toarna compozitia intr-o forma metalica rotunda, tapetata cu hartie de copt sau unsa cu unt in prealabil. Pune pe foc o oala mai mare cu apa, umpluta pana la jumatate, apoi introdu tava in ea, pentru ca budinca sa se preparare incet, la bain-marie. Las-o pe foc cam o ora. Verifica daca este gata, introducand o scobitoare la o distanta de 5 cm de margine. Daca iese curata, este gata. Nu te ingrijora daca mijlocul este mai cremos sau moale. Prajitura este o combinatie intre budinca si negresa si trebuie sa aiba o textura mai cremoasa.
Serveste budinca-negresa cu inghetata de vanilie.
Sursa: http://retete.acasa.ro