Retete

RETETA | Budinca din panettone cu caramel

Daca ai ramas cu bucati generoase de panettone de la sarbatori in camara, transforma-le intr-un desert delicios, care pe cat de pretentios pare, pe atat este de simplu de preparat!

Ingrediente:

Caramel:

  • 300 g zahar brun pudra
  • 200 ml apa fierbinte

Budinca:

  • 175 g panettone;
  • 50 g unt nesarat;
  • 50 g zahar brun pudra;
  • 6 oua mari, batute;
  • 400 ml lapte;
  • 280 ml smantana.

Mod de preparare:
Prepara caramelul, punand pe foc zaharul si apa fierbinte. Amesteca pana cand zaharul se topeste, apoi da focul mai mare si lasa sa fiarba, pana cand caramelul devine auriu. Toarna-l intr-un bol de sticla termorezistent, avand grija sa acoperi cu caramel si marginile vasului.
Taie panettone felii groase de 1 cm si unge-le cu unt pe partea pe care le vei aseza pe marginile bolului cu caramel.
Amesteca cu mixerul ouale cu zaharul. Incalzeste laptele si smantana in acelasi bol, pana ajung la punctul de fierbere, apoi toarna-le peste oua si amesteca. Toarna amestecul in bolul decorat cu panettone pe margini, lasa zece minute sa absoarba lichidul, apoi baga-l la cuptor timp de aproximativ o ora.
Budinca se serveste la temperatura camerei, cu multa inghetata de vanilie pe deasupra.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page