RETETA | Budinca de varza cu carne de porc si costita
Ingrediente:
- 500 g carne de porc slaba (sau 250 g carne de porc si 250 g carne de vaca),
- 1 varza potrivit de mare,
- 1 ceasca orez,
- 100 g costita afumata,
- 1 dl ulei,
- 3 -4 rosii,
- 1 cescuta smantana,
- sare,
- piper,
- cimbru
Mod de preparare:
Pentru budinca de varza cu carne de porc si costita carnea se spala si se trece prin masina de tocat impreuna cu costita. Ceapa se taie foarte marunt. Orezul se alege, se spala si se opareste cu apa clocotita; 2 rosii se curata de pielita si se sfarima cu o furculita. Toate ingredientele de mai sus se amesteca intr-un castron impreuna cu condimentele. Varza se spala, se curata de cotor, se opareste, se stoarce apoi bine de apa, se taie foarte subtire si se inmoaie putin intr-o cratita cu ulei (cca 20 minute). Separat se pregateste o tava potrivita sau o cratita in care se pun 1-2 linguri de ulei, apoi se aseaza trei rinduri de varza alternind cu doua de tocatura. Stratul de varza de deasupra se acopera cu celelalte rosii taiate felii. Se adauga o ceasca cu zeama de carne sau apa calduta. Se pune tava la cuptor pentru cca 1 ora.
Budinca de varza cu costita se serveste cu smantana deasupra.
Sursa: culinar.ro