RETETA | Budinca de lamaie
Budinca de lamaie este un desert aromat care va fi ple placul familiei. Aceasta se prepara usor si poate fi consumata imediat dupa ce a fost scoasa din cuptor.
Ingrediente:
- 60 grame unt
- 150 grame zahar
- 2 galbenusuri
- 2 albusuri
- 60 grame faina
- sucul si coaja rasa de la o lamaie
- 250 ml lapte
- zahar pudra
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180 de grade. Amesteca untul si zaharul intr-un bol si bate bine timp de 5 minute pana cand obtii o crema pufoasa.
Adauga treptat si galbenusurile si continua sa amesteci pentru inca 1 minut. Incorporeaza apoi faina, laptele, zeama si coaja de lamaie si amesteca pana obtii o crema consistenta.
Separat, bate bine albusurile cu un praf de sare pana cand obtii o bezea, Incorporeaza bezeaua in crema, prin miscari circulare, si toarna apoi compozitia intr-o tava din ceramica termorezistenta. Da la cuptor pentru 40 de minute.
Cand este gata lasa budinca sa se raceasca 10 minute, dupa care pudreaz-o cu zahar.
Budinca de lamaie se poate servi imediat ce a fost scoasa din cuptor, cu inghetata de vanilie. De asemenea, aceasta poate fi servita, rece, a doua zi dupa ce a fost preparata, alaturi de o lingurita de dulceata.
Sursa: www.retete.acasa.ro