Retete

RETETA | Budincă de griș cu lapte și afine

Ingrediente:

    • lapte – 1 l
    • gris – 150 gr
    • zahar – 50 gr
    • coaja rasa de lamaie – ½ lingurita
    • coaja rasa de portocala – ½ lingurita
    • extract de vanilie – 1 lingurita
    • oua – 2 buc
    • afine – 200 gr
Mod de preparare:
Puneti laptele la fiert intr-o oala cu pereti dubli
  • Adaugati zaharul si lasati sa dea in clocot
  • Adaugati grisul in ploaie si amestecati continuu cu telul, sa nu se formeze cocoloase
  • Cand grisul cu lapte s-a ingrosat, opriti focul si lasati-l sa se raceasca
  • Adaugati coaja de lamaie si portocala si extractul de vanilie in grisul cu lapte racit, apoi galbenusurile de ou si amestecati bine
  • Bateti albusurile spuma cu un praf de sare si incorporati-le usor in grisul cu lapte
  • La final adaugati afinele spalate si scurse bine
  • Ungeti cu unt o forma rotunda cu inel detasabil (diametru 24 cm)
  • Turnati compozitia in forma, nivelati si coaceti in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 45 de minute
  • Cand s-a rumenit usor deasupra, opriti cuptorul, scoateti fostma si lasati budinca la racit
  • Scoateti inelul detasabil si dupa ce s-a racit complet o puteti taia felii si o puteti pudra cu zahar

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page