RETETA | Budincă de cartofi cu brânză
Ingrediente:
800 gr cartofi fierti in coaja, 250 gr branza telemea, 100 gr cascaval, 2 oua, 200 gr smantana fermentata 18%, sare si pipier dupa gust, 50 gr unt.
Mod de preparare:
Intr-un bol adaugam : branza si cascavalul razuite, smantana, ouale, sare si piper dupa gust.
Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.
Cartofii fierti se curata de coaja si ii taiem in felii potrivite.
Intr-un vas termorezistent ( uns cu unt ) asezam un strat de cartofi alternativ cu un strat de compozitie cu branza.
Vom obtine 3 straturi de cartofi si 3 straturi de compozitie cu branza.
Introducem budinca la cuptorul preincalzit la 180C pentru 25 minute sau pana se formeaza o crusta frumoasa.
Se serveste calda.
Pofta Buna!
Sursa: bucataria-romaneasca.ro