RETETA | Budinca cu mere, marmelada si whisky
Budinca cu mere, marmelada si whisky se prepara usor si este foarte aromata si cremoasa. Daca ai paine sau cozonac vechi, il poti folosi la aceasta reteta ingenioasa si vei obtine un desert extrem de gustos.
Ingrediente:
- 200 grame mere uscate tocate
- 100 grame stafide
- 225 ml whisky
- 300 ml lapte
- 300 ml smantana
- sare
- 5 ml extract de vanilie
- 3 oua
- 1 galbenus
- 100 grame zahar
- 250 grame paine sau cozonac vechi
- 50 grame unt
- 10 grame marmelada
- zahar pudra.
Intr-o cratita, amesteca merele cu stafidele si whisky. Lasa pe foc pana cand da in clocot. Stinge apoi focul si mai lasa sa infuzeze.
In alta cratita, fierbe laptele cu smantana si putina sare. Adauga vanilia, ouale si galbenusul. Mai lasa pe foc cateva minute.
Taie painea sau cozonacul in felii si unge cu unt si marmelada. Asaza feliile intr-o tava, cu partea cu marmelada deasupra. Presara amestecul de fructe si whisky si apoi toarna-l si pe cel de lapte. Lasa la inmuiat 30 de minute.
In continuare, da tava la cuptor pentru 45 de minute.
Inainte de a servi budinca, pudreaza cu zahar si lasa sa se raceasca 5 minute.
Budinca cu mere, marmelada si whisky se serveste ca atare.