RETETA | Broccoli cu orez și brânză, la cuptor
Ingrediente:
- 470 ml lapte
- 230 ml apa
- 100g orez cu bob lung
- 400g broccoli
- 1/2 ceapa alba, tocata marunt
- 1 tija de telina, tocate marunt
- 1/2 ardei gras, verde, taiat cubulete
- 100g crema de branza
- 100g cascaval, ras
- 250g piept de pui, fiert, taiat marunt
- sare
- piper
- 100g parmezan ras
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Intr-o oala incapatoare adauga laptele si apa si adu totul la punctul de fierbere. Aauga orezul si lasa-l sa fiarba timp de 10 minute. Scuge orezul pastrand laptele in care a fiert.
Pun laptele inapoi in oala si pune-l la fiert. Adauga buchetelele de broccoli si fierbe-le timp de 5 minunte. Scoate-l pe un platou si lasa-l sa se scurga de surplusul de lichid.
Intr-o tigaie adauga o lingura de ulei de masline, ceapa, telina si ardeiul rosu si soteaza-le timp de 5 minute. Adauga crema de branza si cascavalul si amesteca bine pana cand se topeste complet. Stinge focul si adauga orezul. Amesteca bine, apoi adauga broccoli si puiul. Asezoneaza dupa gust cu sare si pieper.
Adauga compozitia intr-o tava unsa cu putin ulei. Presara parmezanul deasupra si coace totul timp de 10 minute sau pana cand prinde o crusta aurie la suprafata.
Serveste broccoli cu orez si branza la cuptor cald sau rece, alaturi de o salata de sezon.
Sursa: retete.acasa.ro