RETETA | Brioșe din ouă cu bacon
Ingrediente:
6 felii de bacon
8 oua mari
1 cana rosii cherry taiate in jumatati
2 linguri chives taiate marunt (sau ceapa verde)
sare
piper
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 175oC si unge o tava de briose cu ulei.
Intr-o tigaie nonaderenta adauga feliile de bacon si prajeste-le pana devin crocante. Nu trebuie sa adaugi grasime deoarece isi vor lasa singure. Scoate apoi baconul pe prosoape de bucatarie de unica folosinta pentru a absorbi grasimea in exces. Dupa ce se raceste taie feliile in bucatele mici.
Intr-un bol pentru mixer adaugaouale si amesteca-le bine pana obtii o spuma. Incorporeaza apoi baconul, rosiile, chives si asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Adauga compozitia in tava pentru briose avand grija sa nu umplii mai mult de 3/4 din forma, deoarece oul se va umfla. Coace briosele timp de 15-20 de minute, sau pana cand sunt bine patrunse.
Sfat: Incorporeaza in aceasta reteta orice alta leguma soresti: ciuperci, ardei gras, spanac etc. De asemenea, poti incorpora branzeturi.
Seveste briosele din oua cu bacon alaturi de paine prajita si o cana cu lapte.
Sursa foto: foxeslovelemons.com
Sursa: retete.acasa.ro