Retete

RETETA | Brioșe cu vanilie

Ingrediente:

Pentru briose:

  • 115g unt
  • 130g zahar
  • 3 oua
  • 1 pastaie vanilie
  • coaja rasa de portocala si lamaie
  • 210g faina
  • 1 lingurita si jumatate praf copt cu sofran
  • un praf de sare
  • 60 ml lapte
  • 1 lingura zeama de portocala

Pentru glazura:

  • 170g unt
  • 320g zahar pudra
  • 2 linguri mascarpone
  • 2 lingurite extract de vanilie

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180oC si unge formele de silicon cu unt sau tapeteaza-le cu hartie speciala pentru briose.

Intr-un castron pentru mixer adauga untul la temperatura camerei si zaharul si mixeaza totul foarte bine pana obtii o spuma. Adauga apoi ouale, pe rand, mixand la viteza maxima pana otii o compozitie omogena.

Cu ajutorul unei spatule, incorporeaza semintele de la pastaia de vanilie, coaja rasa de portocala si/sau lamaie si amesteca usor.

Intr-un alt castron adauga faina, praful de copt si sarea si amesteca totul foarte bine. Incorporeaza mixul de faina peste cel de unt si oua, folosind miscari lente, circulare, de sus in jos, pana la completa omogenizare.

Adauga apoi laptele si continua sa amesteci cu grija. La final adauga zeama de portocala.

Umple formele de briose in proportie de 2/3 cu compozitia obtinuta si coace-le in cuptorul incins timp de 15 minute, sau pana devin aurii la suprafata.

Scoate-le apoi din cuptor si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.

Taie untul cubulete si adauga-l intr-un castron. Mixeaza-l bine pana devine cremos si ajunge la temperatura camerei. Adauga jumatate din cantitatea de zahar si mixeaza la viteza mica pana obtii o compozitie omogena. Incorporeaza apoi vanilia si crema mascarpone si continua sa adaugi restul de zahar. Mixeaza totul al viteza maxima pana obtii o crema tare.

Cu ajutorul unui sprit, orneaza briosele cu crema obtinuta.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page