Retete

RETETA | Brioșe cu umplutură de caise

Ingrediente:

  • 300g caise proaspete
  • 150g unt
  • 450g faina
  • 2 oua
  • 1 plic praf de copt cu sofran
  • un praf sare
  • 200g zahar brun
  • 300ml lapte
  • coaja rasa de la o portocala
  • esenta de vanilie
  • scortisoara
  • nucsoara
  • 1 lingurita de zeama de portocala

Mod de preparare:

Spala bine caisele si indeparteaza-le samburele. Caisele se taie in jumatati sau in sferturi in functie de dimensiunea formelor pentru briose, si a fructelor.

Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava pentru briose cu hartie speciala.

Intr-o craticioara adauga untul si zaharul si incalzeste-le la foc mic pana se topesc. Amesteca continuu in toata aceasta perioada. Lasa-le apoi sa se raceasca a temperatura camerei.

Intr-un bol pentru mixer adauga ouale si un praf de sare si bate-le bine pana devin spumoase. Adauga apoi compozitia de zahar si unt continuand sa mixezi. Adauga treptat faina si praful de copt. Incorporeaza apoi laptele, si adauga dupa gust vanilie, scortisoara si nucsoara. Incorporeaza apoi coaja de portocala si o lingurita de zeama de portocala.

Toarna aluatul obtinut in formele pentru briose, umpland 3/4 din forma. Adauga in fiecare forma un sfert sau o jumatate de caisa.

Coace briosele timp de 25 de minute la foc potrivit.

Briosele cu umplutura de caise se servesc reci. Pentru un aspect mai placut le poti decora cu frisca sau zahar pudra.

Sursa: retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page