RETETA | Brioșe cu struguri
Ingrediente:
- 270 gr faina
- 260 ml lapte de soia
- 80 ml ulei
- 110 gr zahar brun
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita bicarbonat
- 1 lingurita praf de copt
- 48 boabe de struguri
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecam cu ajutorul unui tel faina cernuta, zaharul, praful de copt, sarea si bicarbonatul de sodiu.
Separat masuram laptele de soia si uleiul si turnam usor peste amestecul de ingrediente uscate. Amestecam folosindu-ne de tel pana la omogenizarea compozitiei.
Turnam cate o lingura de compozitie in fiecare forma, punem 4 boabe de struguri si mai completam cu compozitie astfel incat sa umplem 3/4 din capacitatea formei de briosa. Dupa ce am terminat compozitia introducem tava la cuptor si coacem briosele pentru 18-20 de minute. Le scoatem din cuptor si le lasam 10 minute in tava, dupa care putem sa le trasferam pe un platou.
Cand sunt reci le servim cu mare pofta!! Ar fi bine ca boabele de struguri sa fie fara samburi, altfel o sa va dea putin de cap la degustare.