Retete

RETETA | Brioșe cu porumb dulce și brânză de vacă

Ingrediente:

  • 200 g faina;
  • 200 g branza de vaca;
  • o conserva porumb dulce (340 g);
  • 100 g smantana;
  • doua oua;
  • 100 ml lapte;
  • un praf de copt;
  • 50 g unt topit;
  • o legatura marar;
  • sare.

Pentru decor:

  • cateva boabe de porumb;
  • o lingurita de boia de ardei dulce.

In plus:

  • 6 forme mari de silicon pentru briose si ulei pentru ungerea acestora.
Mod de preparare:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron se amesteca faina cu praful de copt, sarea si branza rasa. Se adauga laptele, smantana, ouale si untul topit si racit si se omogenizeaza. Se clateste cu apa rece porumbul din conserva si se adauga peste compozita din castron alaturi de mararul spalat si tocat marunt si se incorporeaza.

Se ung formele de silicon pentru briose, se aseaza intr-o tava, se umplu cu compozitia din castron, se presara boia de ardei dulce, apoi se decoreaza cu boabele de porumb. Se introduce tava la cuptor pana cand briosele se rumenesc frumos.

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page