RETETA | Briose cu glazura de ciocolata
Daca te trezesti cu musafiri si nu ai cu ce sa ii servesti, poti prepara rapid niste briose cu glazura de ciocolata, care sunt delicioase si ii vor incanta cu siguranta pe invitati.
Ingrediente:
- 140 gr unt
- 100 gr zahar fin
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 140 gr faina amestecata cu o lingurita praf de copt
- 2 oua mari batute
Pentru glazura:
- 100 gr ciocolata
- 300 ml smantana
- 3 linguri zahar
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C si pune forme de hartie intr-o tava de briose. Bate untul si zaharul intr-un bol mare, cu o lingura de lemn pana cand compozitia devine moale. Adauga coaja de lamaie si incorporeaza usor si ouale si faina, amestecand bine.
Pune amestecul in forme si coace-le timp de 20 de minute pana ce scobitoarea infipta in centrul briosei iese curata, apoi lasa sa se raceasca. Incalzeste ciocolata maruntita, smantana si zaharul, amestecand incontinuu, pana cand ciocolata se topeste si obtii o glazura omogena. Asaza apoi glazura uniform peste briose.
Briosele cu glazura de ciocolata se servesc la temperatura camerei, decorate cu bomboane sau alte ornamente pentru prajituri.
Sursa: www.retete.acasa.ro