Retete
RETETA | Brioșe cu cireșe
Ingrediente:
- 240 g făină
- 150 g cireșe proaspete
- 1 lingură praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat
- 1/2 linguriță sare
- 8 linguri de unt (12o g)
- 130 g zahăr
- 2 ouă mari
- 250 ml lapte
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la treaptă mare.
- Într-un bol mare, combină ingredientele uscate, în afară de zahăr.
- Într-un alt bol, pune untul topit, zahărul, ouăle și laptele. Bate-le cu mixerul până obții un amestec omogen și cremos.
- Adaugă, încet și mixând continuu, amestecul uscat peste cel cremos. Când obții un rezultat omogen, adaugă și cireșele și încorporează-le ușor cu o spatulă.
- Unge tava de brioșe cu un pic de ulei și toarnă aluatul în mod egal. Dă la cuptor pentru 15 minute.
Sursa: retete.unica.ro