RETETA | Brioşe cu ciocolată şi sos de caramel
Ingrediente:
250 g zahăr brun
3 ouă
200 g ciocolată neagră
100 g unt
25 g cacao
100 g făină
1 linguriţă praf
de copt
1 praf de sare
Pentru sosul caramel
300 ml frişcă lichidă
225 g zahăr
Pentru decor
150 g nuci
Mod de preparare:
Topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi, apoi le mixezi cu ouăle, zahărul şi cu praful de sare. Adaugi făina cernută, pudra de cacao şi praful de copt. Amesteci bine. Torni aluatul în forme de brioşe şi le coci 20 de minute, la 180 ° C. Pregăteşti sosul de caramel. Într-o cratiţă degresată şi uscată răstorni zahărul.
Pui pe foc şi-l caramelizezi, la foc mediu, fără să amesteci. Separat, aşezi pe foc frişca. Ai grijă să nu dea în clocot! Când zahărul s-a carame- lizat complet, adaugi în fir subţire frişca fierbinte. Pui din nou amestecul pe focul mic şi-l laşi să fiarbă până se îngroaşă. Torni sosul de caramel peste brioşele calde şi le decorezi cu miez de nuci.
Sursa: clickpoftabuna.ro