RETETA | Briose cu ciocolata si cocos
Briosele cu ciocolata si cocos sunt foarte aromate si pot fi servite dimineata alaturi de o cafea fierbinte.
Ingrediente:
- 2 oua mari
- 1 praf de sare
- 1 plic praf de copt
- 350 g faina alba
- 60 g zahar
- 50 g fulgi de cocos
- 80 ml lapte
- 2 linguri unt
- 50 g fulgi de ciocolata
Topping
- 2 linguri zahar pudra
- 1 lingura apa rece
- 3-4 biscuiti de ciocolata
Mod de preparare:
Amesteca ouale cu zaharul, pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga untul, laptele si sarea, apoi continua sa amesteci usor ingredientele.
Separat, amesteca ingredientele uscate – faina, praful de copt, fulgii de cocos si fulgii de ciocolata. Amesteca cele doua compozitii si mixeaza pana ce obtii un aluat fin si omogen.
Tapeteaza cu hartiute speciale o tava de briose, apoi toarna aluatul. Pune briosele la copt, la 180 de grade, circa 20 minute.
Pregateste si topping-ul de zahar. Amesteca zaharul pudra cu apa rece, pana ce obtii o glazura lucioasa.
Scoate briosele din cuptor, lasa-le la racit, apoi decoreaza-le cu topping de zahar. Presara deasupra bucatele de biscuiti de ciocolata.
Serveste briosele dupa ce s-au racit, alaturi de o cana de ciocolata calda sau cafea.
Sursa: www.retete.acasa.ro