Diverse

RETETA | Briose cu ciocolata si cocos

Briosele cu ciocolata si cocos sunt foarte aromate si pot fi servite dimineata alaturi de o cafea fierbinte.

Ingrediente:

Aluat
  • 2 oua mari
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 350 g faina alba
  • 60 g zahar
  • 50 g fulgi de cocos
  • 80 ml lapte
  • 2 linguri unt
  • 50 g fulgi de ciocolata

Topping

  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 lingura apa rece
  • 3-4 biscuiti de ciocolata

Mod de preparare:

Amesteca ouale cu zaharul, pana obtii o compozitie spumoasa. Adauga untul, laptele si sarea, apoi continua sa amesteci usor ingredientele.

Separat, amesteca ingredientele uscate – faina, praful de copt, fulgii de cocos si fulgii de ciocolata. Amesteca cele doua compozitii si mixeaza pana ce obtii un aluat fin si omogen.
Tapeteaza cu hartiute speciale o tava de briose, apoi toarna aluatul. Pune briosele la copt, la 180 de grade, circa 20 minute.
Pregateste si topping-ul de zahar. Amesteca zaharul pudra cu apa rece, pana ce obtii o glazura lucioasa.

Scoate briosele din cuptor, lasa-le la racit, apoi decoreaza-le cu topping de zahar. Presara deasupra bucatele de biscuiti de ciocolata.

Serveste briosele dupa ce s-au racit, alaturi de o cana de ciocolata calda sau cafea.

Sursa: www.retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page