RETETA | Briose cu ciocolata si cafea
Ingrediente:
Pentru briose:
- 4 oua
- 100 gr zahar
- 100 gr ciocolata amaruie
- 150 ml lapte
- 125 ml ulei
- 250 gr faina
- 1 lingurita ness
- 1 praf copt
- 1 lingurita esenta rom
Pentru crema:
- 100 gr ciocolata amaruie
- 100 ml frisca
Pentru toping:
- 200 ml frisca lichida
- 1 lingurita ness
- 1 plic intaritor frisca
Mod de preparare:
Batem ouale cu zaharul .
Topim ciocolata impreuna cu uleiul la microunde , lasam sa se racoreasca putin si adaugam peste oua.
Adaugam laptele si esenta de rom.
Adaugam faina, pliculetul de praf de copt si nessul si omogenizam. Punem hartiutele in formele de briose si le umplem trei sferturi cu aluat .
Dam la cuptor pana se rumenesc .
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si omogenizam .
Cu ajutorul unei seringi (eu am folosit una de la siropurile pentru copii) umplem briosele cu crema obtinuta.
Batem frisca lichida impreuna cu nessul si pliculetul de intaritor.Cu ajutorul unui sprit decoram briosele.
Optional decoram cu boabe de cafea .
Sursa: www.caietulcuretete.com