Retete
RETETA | Brioșe cu ciocolată
Ingrediente:
1 cană de făină
1 praf de copt
4 linguriţe cacao
1 cană de lapte
3 linguri unt
1 ou
1 zahăr vanilat
200 g zahăr
100 g ciocolată cu 95% cacao coajă de lămâie, pentru decor
Mod de preparare:
Amesteci într-un bol făina, praful de copt şi cacaua. Separat, în alt vas, combini laptele, untul moale, oul, pliculeţul de zahăr vanilat şi zahărul până când acesta din urmă se topeşte. Ciocolata o pui pe baie de aburi şi, când s-a topit, torni ingredientele lichide. Amesteci bine şi adaugi, în ploaie, ingredientele uscate şi amesteci cu grijă, de sus în jos. Torni compoziţia în forme de brioşe şi dai la cuptorul încins timp de 30-35 de minute. Le pudrezi cu zahăr, le ornezi cu coajă de lămâie şi le poţi servi.