Retete

RETETA | Brioșe cu căpșuni

Ingrediente:

5 linguri unt, topit

100 g zahăr

3 ouă

1 linguriță esență de vanilie

80 g smântână

300 g făină

2 lingurițe praf de copt

¼ linguriță sare

1 linguriță scorțișoară

150 g căpșuni, feliate

Mod de preparare:

Preîncălzești cuptorul la 176 °C. Tapetezi o tavă de 12 brioșe. Speli căpșunile, le îndepărtezi codițele și le mixezi cu jumătate din cantitatea de zahăr sau le amesteci tăiate bucățele. Separat, bați untul cu zahărul rămas. Încorporezi ouăle, esența de vanilie și smântâna.

Combini făina trecută prin sită cu praful de copt, sarea și scorțișoara. Amesteci cu compoziția cu ou. Adaugi căpșunile. Torni aluatul în formele din tavă. Dai la cuptor 15-20 de minute sau până când brioșele trec testul cu scobitoarea. Servești după ce s-au răcit puțin.

Sursa https://howtothisandthat.com

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page