RETETA | Brioșe cu căpșuni
Ingrediente:
5 linguri unt, topit
100 g zahăr
3 ouă
1 linguriță esență de vanilie
80 g smântână
300 g făină
2 lingurițe praf de copt
¼ linguriță sare
1 linguriță scorțișoară
150 g căpșuni, feliate
Mod de preparare:
Preîncălzești cuptorul la 176 °C. Tapetezi o tavă de 12 brioșe. Speli căpșunile, le îndepărtezi codițele și le mixezi cu jumătate din cantitatea de zahăr sau le amesteci tăiate bucățele. Separat, bați untul cu zahărul rămas. Încorporezi ouăle, esența de vanilie și smântâna.
Combini făina trecută prin sită cu praful de copt, sarea și scorțișoara. Amesteci cu compoziția cu ou. Adaugi căpșunile. Torni aluatul în formele din tavă. Dai la cuptor 15-20 de minute sau până când brioșele trec testul cu scobitoarea. Servești după ce s-au răcit puțin.