Retete
RETETA | Brioșe cu cacao, glazură de ciocolată și nuci
Ingrediente:
- ouă 4 bucăți,
- zahăr tos 200 g,
- zahăr vanilinat și rom de la LIDL,
- ulei de rapiță 150 ml,
- lapte 50 ml,
- sare iodată 1/2 linguriță,
- praf de copt 1 plic,
- făină albă 000 nule 250 g,
- cacao neagră 50 g,
- zeamă de la 1/2 lămâie
Pentru topping:
- doi iepurași din ciocolată ce încă n-au expirat, cca. 100 g,
- smântână lichidă 2-3 linguri,
- nuci cca. 10 bucăți.
toate ingredinetele și se obține un amestec omogen. În tava de brioșe, tapetată cu forme de hârtie se adaugă cca. 2 linguri din compoziția rezultată, apoi se ăun tăvile la copt cca. 20 de minute la 200 grade, în cuptorul preîncălzit.
Între timp se topește ciocolata pe baie de aburi, cu 2-3 linguri de smântână lichidă. După ce au trecut testul scobitorii se scot din cuptor și se ornează cu glazură de ciocolată, fulgi și miez de nucă. Spor și poftă bună!
Sursa: bucataras.ro