Retete

RETETA | Brioșe cu cacao, glazură de ciocolată și nuci

Ingrediente:

  • ouă 4 bucăți,
  • zahăr tos 200 g,
  • zahăr vanilinat și rom de la LIDL,
  • ulei de rapiță 150 ml,
  • lapte 50 ml,
  • sare iodată 1/2 linguriță,
  • praf de copt 1 plic,
  • făină albă 000 nule 250 g,
  • cacao neagră 50 g,
  • zeamă de la 1/2 lămâie

Pentru topping:

  • doi iepurași din ciocolată ce încă n-au expirat, cca. 100 g,
  • smântână lichidă 2-3 linguri,
  • nuci cca. 10 bucăți.
Mod de preparare:
Ouăle se amestecă energic cu zahărul, amestecul de zahăr vanilinat și rom de la LIDL, colecția Deluxe, până ce se albesc. Apoi se adaugă uleiul și laptele, continuâdu-se mixarea, până ce se obține o cremă pufoasă;) Făina, cernută împreună cu praful de copt, stins cu zeamă de lămâie și cacaoa, se adaugă la amestecul de ouă. Se continuă mixarea la nivel minim, până ce se înglobează

toate ingredinetele și se obține un amestec omogen. În tava de brioșe, tapetată cu forme de hârtie se adaugă cca. 2 linguri din compoziția rezultată, apoi se ăun tăvile la copt cca. 20 de minute la 200 grade, în cuptorul preîncălzit.

Între timp se topește ciocolata pe baie de aburi, cu 2-3 linguri de smântână lichidă. După ce au trecut testul scobitorii se scot din cuptor și se ornează cu glazură de ciocolată, fulgi și miez de nucă. Spor și poftă bună!

Sursa: bucataras.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page