Retete
RETETA | Brioșe cu ardei și dovlecei
Ingrediente:
- 250 g făină
- 2 lingurițe praf de copt
- 3 ouă
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 dovlecel
- 100 ml lapte
- 150 g telemea
- 2 ardei grași
- 6-7 linguri ulei
- ceapă verde, opțional
- sare
- piper
Mod de preparare:
Încălzești cuptorul la 190 °C. Într-un bol, amesteci făina, praful de copt, oregano, sare și piper, după gust. Tai dovlecelul și ardeii bucățele. Le călești într-o tigaie, în puțin ulei, aproximativ 5 minute. Dai deoparte.
Adaugi peste făină ouăle bătute, laptele și 5 linguri ulei. Amesteci până obții o compoziție omogenă. Încorporezi brânza mărunțită și legumele. Torni amestecul într-o tavă pentru brioșe, tapetată cu hârtii de copt. Dai la cuptor 30 de minute. Servești, dacă vrei, cu ceapă verde tocată.
Sursa: clickpoftabuna.ro