Retete

RETETA | Brioșe aperitiv cu carne de vită

Briosele aperitiv cu carne de vita se prepara in doar cateva minute si sunt absolut delicioase. Serveste-le cand ai invitati la masa si cu siguranta ii vei cuceri.

Ingrediente:

  • 400 grame carne de vita, tocata
  • 1/2 cana sos barbeque
  • 2 linguri ceapa tocata foarte marunt
  • sare
  • piper
  • 1 pachet aluat de placinta sau aluat foetaj
  • 1/3 cana branza Cheddar rasa

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge cu unt sau ulei o tava pentru briose.

Intr-o tigaie incapatoare pune carnea de vita si gateste-o pana devine maronie. Adauga ceapa si sosul barbeque si mai las-o cateva minute pe foc. Asezoneaza totul cu sare si piper, dupa gust.

Tapeteaza cu aluat fiecare forma de briose si adauga o lingurita din compozitia de carne in fiecare briosa.

Adauga tava la cuptor pentru 12 minute. Presara apoi branza Cheddar peste briose si adauga totul la cuptor pentru inca 3 minute, sau pana cand aluatul este copt.

Cum se servesc:

Scoate tava din cuptor si lasa briosele sa se “odihneasca” timp de 5 minute. Scoate-le apoi pe un platou si serveste-le imediat. Le poti servi atat ca aperitiv daca ai musafiri, cat si ca fel principal.

Sursa: http://retete.acasa.ro

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

You cannot copy content of this page