RETETA | Brioșe aperitiv cu carne de vită
Ingrediente:
- 400 grame carne de vita, tocata
- 1/2 cana sos barbeque
- 2 linguri ceapa tocata foarte marunt
- sare
- piper
- 1 pachet aluat de placinta sau aluat foetaj
- 1/3 cana branza Cheddar rasa
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 180oC. Unge cu unt sau ulei o tava pentru briose.
Intr-o tigaie incapatoare pune carnea de vita si gateste-o pana devine maronie. Adauga ceapa si sosul barbeque si mai las-o cateva minute pe foc. Asezoneaza totul cu sare si piper, dupa gust.
Tapeteaza cu aluat fiecare forma de briose si adauga o lingurita din compozitia de carne in fiecare briosa.
Adauga tava la cuptor pentru 12 minute. Presara apoi branza Cheddar peste briose si adauga totul la cuptor pentru inca 3 minute, sau pana cand aluatul este copt.
Cum se servesc:
Scoate tava din cuptor si lasa briosele sa se “odihneasca” timp de 5 minute. Scoate-le apoi pe un platou si serveste-le imediat. Le poti servi atat ca aperitiv daca ai musafiri, cat si ca fel principal.
Sursa: http://retete.acasa.ro