RETETA | Briosa cu dovleac si crema de branza
Dovleacul, regele anotimpului, este de multe ori lasat deoparte cand ne gandim la preparate culinare. Daca nu-l facem placinta il asezam in cui si-i spunem tartacuta. Daca nu-l coacem intreg la cuptor ii facem ochi si-l alintam “strigoi”. Incercati sa pregatiti tocana, supa, piure, sufleu, paine, sosuri, compot, dulceata, creme delicioase si multe deserturi interesante. In acest articol gasiti 3 retete minunate culese de pe meleaguri straine, unde “domnul” Dovleac este foarte apreciat.
Ingrediente:
- 2 2/3 cani de faina
- 2 linguri praf de copt
- 2 linguri bicarbonat de sodiu
- 2 linguri praf de scortisoara
- 1/4 lingura praf de cuisoare
- 1/4 praf de nucsoara
- 1/4 praf de ghimbir
- 1/4 lingura sare
- 50 g dovleac ( 1-2 felii )
- 1 cana zahar
- 1 cana zahar brun
- 1 cana ulei vegetal
- 4 oua
Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-o tava de briose asezati hartie de copt speciala pentru briose in fiecare forma. Intr-un bol mare de sticla combinati faina, praful de copt, bicarbonatul de sodium si condimentele, apoi lasati deoparte.
Intr-o tava cu hartie de copt asezati 1-2 felii (50g) de dovleac si coaceti-le in cuptor timp de 15 min la 180 grade Celsius. Scoateti-le din cuptor si lasati la racit.
Intr-un bol mare de sticla adaugati dovleacul copt ( doar pulpa ) , zaharul si uleiul vegetal apoi mixati la o viteza mare pentru a obtine o compozitie omogena. Peste aceasta compozitie adaugati ouale pe rand, amestecand dupa fiecare in parte timp de un minut. Adaugati faina putin cate putin si mixati usor pana obtineti o textura cremoasa.
Turnati compozitie in fiecare loc destinat brioselor in tava si coaceti aproximativ 20 minute la 180 grade. Inainte sa le scoateti din cuptor verificati cu o scobitoare daca s-au patruns. Daca scobitoarea ramane curata inseamna ca s-au copt. Scoateti-le din cuptor si lasati-le 5 minute la racit afara, apoi la frigider pentru o racire completa.
Ingrediente crema de branza:
- 35g crema de branza Philadelphia
- 200g unt
- 1/4 cana smantana
- 1 lingura esenta de vanilie
- 3-4 cani zahar pudra
Intr-un bol mare de sticla puneti crema de branza, untul si mixati la viteza medie timp de 2-3 minute pana compozitia devine pufosa. Adaugati smantana si esenta de vanilie, apoi mixati pana se omogenizeaza. Adaugati zaharul, cate o cana, pe rand si mixati dupa fiecare pentru a obtine compozitia finala.
Puneti compozitia intr-un sprit si ornati briosele dupa cum doriti.
Sursa: www.retete.acasa.ro