RETETA | Biscuiti scotieni
Biscuitii scotieni sunt desertul ideal pentru zilele in care nu ai prea mult timp la dispozitie, insa micutii tai asteapta cu nerabdare sa ajunga acasa pentru a gusta ceva dulce si delicios. Biscuitii scotieni sunt foarte usor de preparat si nu sunt nici costisitori.
Ingrediente:
- 130 g faina alba
- 80 g faina de orez
- 60 g zahar
- 70 g unt
- 60 g unt sarat
Mod de preparare:
Amesteca intr-un castron mare cele doua sortimente de faina si zaharul. Adauga untul topit si framanta bine aluatul.
Pune apoi aluatul pe o un blat presarat cu faina si intinde-o intr-o foaie cu grosimea de 1 cm. Decupeaza aluatul cu ajutorul unor forme rotunde si inteapa-le cu o furculita. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si pune biscuitii la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, la 180 de grade Celsius.
Biscuitii scotieni se servesc la temperatura camerei, simpli sau cu zahar pudra.
Sursa: www.retete.acasa.ro